Dikuasakan oleh Blogger.

PERHATIAN / ڤرهاتين

Sekiranya anda berasa sebarang artikel di dalam blog ini bermanfaat untuk rakyat maka cetak dan perbanyakkanlah untuk disebarkan kepada orang ramai. Semoga kerja baik anda dikira sebagai pahala orang yang berjuang di jalan Allah S.W.T. InsyaAllah.

PENGIKUT BLOG / ڤڠيکوت بلوݢ

APA PANDANGAN ANDA ?

<a href="http://www.sodahead.com/united-states/pada-pandangan-anda-bilakah-pilihan-raya-umum-ke-13-pru13-akan-diadakan/question-2706347/" title="Pada pandangan anda, bilakah Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) akan diadakan ?">Pada pandangan anda, bilakah Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) akan diadakan ?</a>

AKTIVITI BULAN OGOS 2012/2012 اکتيۏيتي بولن اݢوس

Website templatesHR

24 OGOS / JUMAAT - YB ANUAR SUDIN KE PERJUMPAAN RAKAN FB SG. SAMAK BERMULA 8.30 - 11.00 MALAM.

25 OGOS / SABTU - CERAMAH BERSAMA DATO' FAUZI SHAARI, UST. NIK ABDUH NIK AZIZ & SDR. BOB LOKMAN DI DATARAN PEMUDA KG. BAHAGIA BERMULA 9.30 MALAM

26 OGOS / AHAD - JAMUAN RAYA PAS CAWANGAN KILANG PADI BERMULA 8.30 MALAM.

KRONOLOGI SIDANG DUN PERAK 3 OGOS

>> 03 Ogos 2010IPOH, 3 Ogos: Speaker BN, Ganesan mengarahkan Nizar keluar dewan dan digantung dari menghadiri persidangan hari ini kerana enggan berhenti dari berucap selepas diarahkannya.

1.35: Adun Pakatan Rakyat keluar dewan dan kini mengadakan sidang media di luar dewan.

1.25: Adun Pasir Pinji meminta Ganesan menarik balik pengantungan kepada Nizar. Ganesan mengumumkan amaran terakhir kepada Adun Pasir Pinji.

1.23: Nizar memohon peluang membuat rayuan, Ganesan bagaimanapun berkata tidak boleh merayu.

1.20: Ganesan akhirnya mengarahkan Nizar 'tinggalkan dewan' dan berkata Nizar digantung sehari. Bentara dewan diarah halau Nizar keluar.

1.00: Ganesan memberi amarannya terakhir supaya Nizar duduk tetapi Nizar bagaimanapun terus bertegas bahawa dia ada hak untuk berbahas, malah mencabar supaya berbahas selama 4 hari.

12.50: Nizar bertegas dia berhak berucap kerana dia adalah Ketua Pembangkang Negeri. Dua dua pihak sedang bersuara.

12.40: Ganesan meminta DS Nizar berenti berucap bagaimanapun Nizar tetap meneruskan ucapan. Pada masa sama Ganesan juga membenarkan Adun Slim berucap. Dewan gamat seketika.

12.35: Belum sampai 10 minit DS Nizar berucap, Ganesan memberitahu Nizar ada satu minit sahaja lagi. Pakatan Rakyat sepatutnya diberi masa 15 minit seperti diumum Ganesan sebelum ini.

12.33: Adun Tronoh, V.Sivakumar bangun mencabar pihak kerajaan untuk berbahas selama 5 hari. DS Nizar turut mencabar Zambry untuk berbahas selama 5 hari, namun tiada sebarang respon dari BN

12.30: DS Nizarmenyatakan bantahan waktu yang singkat untuk berbahas sedangkan katanya di parlimen diberikan sehingga 40 hari.

Sewaktu zaman PR memerintah, seluruh mediakatanya dibenar masuk membuat liputan dan tidak membenarkan polis masuk dan berkeliaran dalam dewam.

12.27: Luar Dewan- Pasukan keselamtan yang berkumpul di kedai mamak berhampiran mula menerima arahan dan kini bergerak masuk ke kawasan SUK.

http://media1.malaysiakini.com/277/4c7d7e00d6620a0cf2218615ba19b52a.jpg


12.25: Kesemua pintu dewan dikunci. Adun Setiawan, Ngeh Koo Ham bangun membantah dengan meminta supaya semua pintu yang ada dibuka demi keselamatan semua yang berada dalam dewan.

12.20: Datuk Seri Nizar sedang berucap mewakili Pakatan Rakyat, dia juga memanggil Ganesan dengan "Datuk Ganesan". Ganesan bagaimanapun menasihatkan agar dia dipanggill dengan nama "Speaker".

12.15: Ganesan meminta Adun Pakatan Rakyat memanggilnya Sepeker bukan Datuk Ganesan.

12.10 p.m : Ganesan mengumumkan perbahasan kepada Enakmen Perbekalan Tambahan RM80 juta hanya 15 minit diberi kepada adun Pakatan Rakyat. Kesemua aAdun PR membantah.Dewan kecoh seketika..

11:55: Ganesan mengumumkan persidangan hanya akan diadakan satu hari sahaja.

11.45: Zambry mengemukan usul rang undang-undang bagi menggunakan sejumlah wang daripada kumpulan wang yang disatukan untuk perbelanjaan tambahan bagi tujuan perkhidmatan tahun 2010 berjumlah sebanyak RM 80 juta, dibaca untuk kali pertama, dan seterusnya dibaca untuk kali ke dua disokong oleh Adun Sungai Rapat.

11.30: Sesi jawapan soalan lisan berakhir seperti yang diperuntukkan selama satu jam setengah seperti diumumkan Ganesan.

11.26: Zambry menuduh pakatan rakyat berbohong dalam ceramah dan mengatakan kena bertanggung jawab kepada Tuhan. Dewan sedikit kecoh bila Nga Kor Meng bagaimanapun membantah tindakan Zambry kerana bertentangan dengan Perintah Tetap.

11.20: Ganesan tegur Adun Setiawan, Datuk Ngeh Ko Ham yang tidak memanggilnya Speaker sewaktu mengemukkan soalan ke 5. Ganesan menegur beliau yang memanggilnya pengerusi dan mengatakan dia adalah speaker. Ngeh sempat mencelah mengatakan isu speaker akan ditentukan oleh mahkamah.

11.15: Jawapan kepada soalan 4. Sesi jawapan kepada soalan lisan baru pada soalan ke 4 oleh Adun Trong.

11.10: Semua pembesar suara ditutup. Suara adun Pakatan rakyat dihalang dan tidak dibenar bercakap.

11.05: Adun Pasir Panjang, Datuk Seri Mohammad Nizar jamaluddin berkata, BN hanya mahu bersidang satu hari, tidak bersedia untuk bersidang masalah rakyat seperti biasa iaitu selama empat hari.

11.02: Zambry menuduh apa yang dihebahkan oleh Pakatan Rakyat adalah putar belit, lalu dibantah oleh Adun PR Pasir Panjang dan Titi Serong serta Teja bangun membantah kerana Pangkor tidak memberikan jawapan tetapi semacam berceramah.

11.00: Zambry melaungkan perkataan "Adun PR Biadap", Adun PR bantah, Ganesan hanya membiarkan, Zambry enggan tarik balik.
Talian Internet kembali berfungsi sebentar setelah gagal digunakan sekitar setengah jam.

10.58: Adun Bercam mengemukakan soalan tambahan mengenai penurunan indek pelaburan asing (FDI) Malaysia yang merosot sebanyak 81 pratus, namun dijawab oleh Sungai Rapat yang mengatakan dia berminat dalam konteks Perak sahaja.

10.55: Zambry menjawab mengenai jumlah miskin tegar di Perak berjumlah 764 orang sedangkan yang ditanya oleh Pantai Remis ialah jumlah yang pendapatan kurang dari RM2,000 yang berjumlah 192,000 orang. Lalu jawapan itu dibantah oleh Adun PR.
Persidangnan terus kecoh, Ganesan tidak membenarkan sesiapa bangun bangkitkan peraturan mesyuarat.

10.50: Adun PR dakwa talian internet disekat. Ianya termasuk sistem wireless dan broadband.
Ganesan mengarahkan semua adun yang bangun membantah agar duduk. Minta keputusannya dihormati dan mengarahkan semua menjaga tatasusila.

10.48: Zambry berkata dia berminat untuk berdebat bagi menafikan kenyataan Nga Kor Meng dalam berbagai media sebelum ini, tohmahan dan sangkaan jahat itu dibantah oleh Nga Kor Meng yang disifatkan sebagai berniat jahat.

10.45: Adun PR mula membangkitkan peraturan mesyuarat membantah tindakan tersebut.

10.40: Ganesan mengarahkan bentara kamera yang diguna Adun Pantai Remis dirampas ketika cuba merakam gambar persidangan.

10.38: Adun Pantai Remis, Nga Kor Meng bertanya soalan tambahan dengan mengatakan inilah pertama kali sebuah negeri yang bangga dengan bajet defisit. Sedangkan Perak berada dalam kategori negeri di bawah BN yang ketiga miskin di Malaysia.

10.30: Menteri Besar BN, Datuk Seri Zambry Kadir memberitahu dewan rizab kerajaan negeri tinggi iaitu RM847.5 juta, maka tiada masalah untuk guna RM80 juta untuk merangsang ekonomi.

10.15: Soalan pertama mula diabangkitkan oleh bekas Menteri Besar BN, Tan Sri Tajol Rosli yang juga Adun Pengkalan Hulu

10.05: Ganesan mengumumkan peraturan baru mesyuarat, gambar tidak dibenar dirakamkan, telefon bimbit juga tidak boleh dibawa masuk.

10.00: Persidangan bermula, Ganesan sedang membaca urusan mesyuarat.

9.45: Kesemua Adun PR dan BN mula sampai dan mengambil tempat masing-masing.

9.30: Peraturan baru dikeluarkan sepaker BN, Ganesan, Komputer riba tiba-tiba boleh dibawa masuk. Sebelum ini ianya antara barang larangan dibawa ke persidangan Dun.

9.20: Anggota polis mengawal ketat pintu masuk.

9.10: Adun Pakatan mula bergerak dari Wisama DAP ke pintu masuk bagunan SUK.

9.00: Polis mengadakan sekatan ke laluan masuk menuju ke bangunan SUK Perak sejak awal pagi. Adun Pakatan sedia bergerak ke SUK.

8.30 a.m : Adun Pakatan Rakyat berkumpul di bagunan Wisma DAP, besarapan sebelum menuju ke persidangan Dun.(Batu Gajah Mari)

1 ulasan:

nan sg samak,  3 Ogos 2010 7:19 PTG  

tak habis 2 perangai bn. takut sangat dengan pr.. ayuh semua penyokong pr ...bersiap untuk bertempur untuk ke PUTRAJAYA BUKAN PUTRA JAWA YANG GADAI PUTRAJAYA...
HE..HE..HE.. SAPE TUU.. WAK TEMPE LAA

HIDUP ISLAM HIDUP PR..HIDUP PAS ..HIDUP RAKYAT.

YG PENTING DS NIZAR TAK KE TALI GANTUNG...ALLAHUAKBAR

Catat Ulasan

ASMAUL HUSNA

Blog Archive

SEPETANG BERSAMA ADUN CHANGKAT JONG

MISI PRIHATIN RAKYAT - EDAR TOPENG DAN RISALAH H1N1

RUMAH TERBUKA PAS TELUK INTAN & ADUN CHANGKAT JONG

MAKAN MALAM BERSAMA DS HJ. NIZAR DI TELUK INTAN

LAWATAN ADUN CHANGKAT JONG

ADUN CHANGKAT JONG SANA SINI

SUASANA HARI KEBAJIKAN DUN CHANGKAT JONG / سواسان هاري کباجيکن دون چڠکت جوڠ

SUKANEKA PASTI TELUK INTAN 2010

ADUN CHANGKAT JONG BERAYA DI SANA-SINI

CINTANYA KHALID AL WALID KEPADA RASULULLAH SAW

JADUAL MAJLIS ILMU TELUK INTAN JANUARI 2011 / 2011 جدوال مجليس علمو سکيتر تلوق اينتن جانواري

Website templatesHR

AHAD 23-Jan-11 Minggu 4
Subuh Ust Radzi Jusoh Surau Pt 1 Ust Saman
3 Ptg Ust Suhaimi Msjd Chikus Langkap
Asar U.Sulaiman Hamzah Masjid Kg Bahagia
Maghrib Ust Mustafa Saari S. Lorong Seberang K Bhgia
Maghrib Ust Fatah Awang Msjd Batak Rabit,T.I
Maghrib Ust Fakharuddin Surau T. Seri Bahagia,T.I
Maghrib Ust Sulaiman Msjd Pt 12B,Sg Manik,T.I
Maghrib Ust Azhar Msjd Pekan Rabu,C.Balai
ISNIN 24-Jan-11 Minggu 4
Maghrib Ust Ramli Wahab Msjd Pt 12B,Sg Manik,T.I
Maghrib Ust Termizi Surau Sg Keroh Air Kuning
Maghrib Ust Baihaqi Mahfuz Surau Tmn Seri Bahagia,T.I
Maghrib Ust Fatah Awang Surau Kg Pisang B.Rabit,T.I
Maghrib Ust Wahab Dawam Surau Tajhizul Mait
Maghrib Ust Muhammad Srau Insaniah Jln Pasar
SELASA 25-Jan-11 Minggu 4
Maghrib Ust Mohd Aslam Masjid Sg Tungku,T.I
Maghrib Ust Mohamad Surau Jln Lasamana
Maghrib Ust Fakharuddin S. Tmn Desa Bakti, T.I
Maghrib Ust Alfian Mohd Nor Surau Tmn Cicerly,T.I
Maghrib Ust Suhaimi Hj Hamid Masjid Kg Bahagia
Maghrib Ust Zamani S. Tahizul Mait
RABU 26-Jan-11 Minggu 4
Maghrib Ust Hj Zabidi S. Redang Punggor,C.Balai
Maghrib Us Baihaqi Mahfuz Surau Tmn Desa Bakti
Maghrib Ust Ibrahim Istar Msjd Pt 12B,Sg Manik,T.I
Maghrib Ust Alfian Mohd Nor Msjd Chikus,Langkap
Maghrib Ust Termizi Masjid Tmn Seri Setia
Maghrib Ust Radzi B Jusoh Surau Tajhizul Mait
Maghrib Ust Agus Lokman Surau Tmn Melor
Maghrib Ust Suhaimi MARKAS Pt 9 LABU KUBUNG
Maghrib Ust Rizal Surau Tmn Cicerly,T.I
KHAMIS 27-Jan-11 Minggu 4
3 petang Ust Ibrahim Istar Surau Pt2 7R C. Balai
Maghrib Ust Fakharudin Masjid Kg Bahagia,T.I
Maghrib Ust Radzi Jusoh Surau Tmn Cicerly,T.I
Maghrib Ust Zamani Surau Jln Laksamana
Maghrib Ust Fatah Awang S. Tmn Melor, T.I
Maghrib Ust Alfian Mohd Nor Surau Selabak Luar,T.I
Maghrib Ust Baihaqi Mahfuz Msjd Pekan Rabu,C.Balai
JUMAAT 28-Jan-11 Minggu 4
Maghrib Ust Sulaiman Surau Selabak Luar,T.I
Maghrib Ust Osman Amri Masjid Sg Tungku T.I
Maghrib Us Khairuddin S. Permatang Pelandok
Maghrib Us Halimuddin Srau Tmn Cicerly
Maghrib Ust Alfian Mohd Nor S Redang Punggor C.Balai
Maghrib Ust Suhaimi Surau Tmn Melor,T.I
Maghrib Ust Ahmad Nizam Pusar Aktiviti Sosial C.Balai
Maghrib Ust Mohd Amin Surau Tajhizul Mait
SABTU 29-Jan-11 Minggu ke 5
Maghrib Ust Sulaiman MARKAS Pt 9 LABU KUBUNG
Maghrib Ust Baihaqi Mahfuz Surau Sg Kuching K. Air 12
AHAD 30-Jan-11 Minggu ke 5
3 PTG Ust Suhaimi Masjid Chikus
Maghrib Ust Ramli Wahab S. Pt 1 Ust Saman C. Balai

AL KISAH - HIKAYAT SEMBAH DERHAKA

Jemput melawat intanhijauVS.

About This Blog

Your Title

Blog Archive

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP