Dikuasakan oleh Blogger.

PERHATIAN / ڤرهاتين

Sekiranya anda berasa sebarang artikel di dalam blog ini bermanfaat untuk rakyat maka cetak dan perbanyakkanlah untuk disebarkan kepada orang ramai. Semoga kerja baik anda dikira sebagai pahala orang yang berjuang di jalan Allah S.W.T. InsyaAllah.

PENGIKUT BLOG / ڤڠيکوت بلوݢ

APA PANDANGAN ANDA ?

<a href="http://www.sodahead.com/united-states/pada-pandangan-anda-bilakah-pilihan-raya-umum-ke-13-pru13-akan-diadakan/question-2706347/" title="Pada pandangan anda, bilakah Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) akan diadakan ?">Pada pandangan anda, bilakah Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) akan diadakan ?</a>

AKTIVITI BULAN OGOS 2012/2012 اکتيۏيتي بولن اݢوس

Website templatesHR

24 OGOS / JUMAAT - YB ANUAR SUDIN KE PERJUMPAAN RAKAN FB SG. SAMAK BERMULA 8.30 - 11.00 MALAM.

25 OGOS / SABTU - CERAMAH BERSAMA DATO' FAUZI SHAARI, UST. NIK ABDUH NIK AZIZ & SDR. BOB LOKMAN DI DATARAN PEMUDA KG. BAHAGIA BERMULA 9.30 MALAM

26 OGOS / AHAD - JAMUAN RAYA PAS CAWANGAN KILANG PADI BERMULA 8.30 MALAM.

PAS, PKR DAN DAP MESTI BERSATUPADU UNTUK MENANG - PRESIDEN PAS

>> 11 November 2009


HARAKAHDAILY

Hashim Abdullah

BENTONG, 11 Nov: Parti-parti dalam Pakatan Rakyat perlu bersatu membina kekuatan dalam usaha menumbangkan Umno Barisan Nasional jika mahu perubahan politik berlaku bagi membina kesejahteraan rakyat kata Presiden PAS, Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang.

Berucap di hadapan ribuan pendengar pada ceramah sempena penutupan rasmi Sambutan Jubli Perak PAS Kawasan Bentong, di Markaz PAS Bentong, dekat sini semalam Presiden PAS itu menambah dengan penyatuan usaha kesemua parti Pakatan Rakyat berkerjasama Umno Barisan Nasional akan dapat ditumbangkan dengan lebih mudah.

“Pakatan rakyat mesti bersatu dalam menghadapi Umno BN. Kalau PAS saja bertindak tak boleh berubah. Kalau DAP saja tak boleh, PKR saja tak boleh. Kita mestilah bersatu," tegasnya.

Tambah Abdul Hadi, Pakatan Rakyat mempunyai kekuatan tersendiri yang mampu mencapai kemenangan walau pun menghadapi amalan demokrasi yang tidak adil dan berat sebelah.

“Di negara barat rakyat menjadi hakim bagi menghukum parti pemerintah yang membuat kesilapan. Rakyat mereka cerdik, rakyat menjadi hakim, pilihanraya adalah mahkamah sementara media menjadi saksi yang adil. Di negara kita media berat sebelah. Bagaimana media boleh menjadi saksi kalau berat sebelah.

“Macam main bola, padang mereka disebelah atas kita duduk disebelah bawah. Pintu Gol kita besar, pintu gol dia sempit. Pintu gol kita sudahlah besar, penjaga gol pula diikat kaki. Pintu gol dia buat sempit. Dalam keadaan macam itu pun kita boleh menang, inilah keistimewaan kita. Kalau sama rata dah lama Umno ni bungkus,” katanya disambut sorakan gemuruh para pendengar.

Turut berceramah bersama Timbalan Pesuruhjaya PAS Pahang, Dr Hamzah Jaafar, Pemimpin DAP Pahang, YB Leong Ngah- Ngah dan Pengerusi PKR Pahang, Dato’ Fauzi Abdul Rahman.

2 ulasan:

Tanpa Nama,  11 November 2009 11:16 PTG  

YB

Saya adalah penyokong PAS sejak dari form 4 lagi semasa menuntut di Kuala Terengganu, that was 33 years ago. Masa tu TGHH baru balik dari mesir. Beliau masa tu bekerja dengan JHEAT, aktif dalam ABIM dan masih nobody dalam PAS baik di peringkat negeri atau nasional.

I suppoerted PAS since then even when l was studying. I never missed to vote for PAS eversince eligible to.

Ucapan Presiden PAS used to mean alot to me since then. But ucapan TGHH as Presiden PAS yang YB jadikan tajuk bicara kali ini, saya tak rasa apa-apa. Sounds hollow to me.

The last time l felt this was speeches by DSAI after he joined UMNO. Anwar Ibrahim was the idol ofmy generation and earlier then. When he joined UMNO, l personally felt his move was a betrayal to my generation who idolised him.

Berbalik kepada ucapan TGHH diatas, l just hope it is a sincere speech and he meant every word he said. Not a PR excercise yang menjadi pakaian pemimpin UMNO untuk melunakkan hati rakyat apabila timbul sesatu skandal besar.

Isu muzakarah dengan UMNO, UG, usaha-usaha dalam gelap untuk menjalin kerjasama dengan UMNO oleh setengah pucuk pimpinan tertinggi PAS begitu mengecewakan. Mungkin belum sampai ketahap merasakan ia adalah satu "betrayal" lagi - tetapi l am watching every move make by those implicated with UMNO.

A good thing is, l am not a registered member of PAS. So l dont have any problem with wala', baiah or watever that bind a member of ur party blindly to your leaders.

sincerely, with honest, l do think that those who are implicated with moves to bring PAS and UMNO together should relinquish their party posts no matter wat posts.

BTW, wats dato harun taib is doing in the news lately talking about ex-mufti of perlis joining PAS? Cheap skate?...hahaha. Now its 2009 not 1977 my dear dato'.

bat8

Tanpa Nama,  12 November 2009 4:38 PTG  

TGHH jangang cakap kosong saja, cakap merapu tanpa isi, cakap tak ada realiti.. kerana kebelakangan ini apa saja yg TGHH cakap hanya retorik saja. Lihat saja cakap TGHH menyatakan bahawa PAS adalah kerajaan menanti... bukan merapu ke tu? Orang ramai dah mula menjauhi PAS, undi pun dah makin merosot, lagi mau kata PAS adalah kerajaan menanti. Ini semua gara2 PAS melantik pemimpin yag bangang dan lembab seperti Nasha, Mustapa Ali, Hasan Ali, dan seumpamanya. Sekarang kata pulak PAS, DAP & PKR mesti bersatupadu.. apa ini pun bukan merapu ke? yg nyata hari ini, pemimpin2 parti ini lah yg dok sepak terajang sesama sendiri, bertelagah pasal isu yg remeh2 dan bodoh2, yg memberi bola tanggong untuk orang smash.. lepas tu bila orang semua kata pemimpin ini bodoh, mula salahkan internetlah, bloggerlah, akhbar perdanalah, org fitnahlah, walhal yg sebenarnya memang PAS tak tahu mengurus kemenangan, tak ahu priority, dan tak tahu menghargai pengundi yg menyokong PAS. Pemimpin PAS ingat mereka menang kerana orang suka mereka, tapi sebenarnya hanya kerana meluat dgn UBN. Tapi bila UBN dah mula mendekaki orang ramai, akibatnya PAS akan gigit jari. Itu pun PAS masih syok sendiri.

Catat Ulasan

ASMAUL HUSNA

Blog Archive

SEPETANG BERSAMA ADUN CHANGKAT JONG

MISI PRIHATIN RAKYAT - EDAR TOPENG DAN RISALAH H1N1

RUMAH TERBUKA PAS TELUK INTAN & ADUN CHANGKAT JONG

MAKAN MALAM BERSAMA DS HJ. NIZAR DI TELUK INTAN

LAWATAN ADUN CHANGKAT JONG

ADUN CHANGKAT JONG SANA SINI

SUASANA HARI KEBAJIKAN DUN CHANGKAT JONG / سواسان هاري کباجيکن دون چڠکت جوڠ

SUKANEKA PASTI TELUK INTAN 2010

ADUN CHANGKAT JONG BERAYA DI SANA-SINI

CINTANYA KHALID AL WALID KEPADA RASULULLAH SAW

JADUAL MAJLIS ILMU TELUK INTAN JANUARI 2011 / 2011 جدوال مجليس علمو سکيتر تلوق اينتن جانواري

Website templatesHR

AHAD 23-Jan-11 Minggu 4
Subuh Ust Radzi Jusoh Surau Pt 1 Ust Saman
3 Ptg Ust Suhaimi Msjd Chikus Langkap
Asar U.Sulaiman Hamzah Masjid Kg Bahagia
Maghrib Ust Mustafa Saari S. Lorong Seberang K Bhgia
Maghrib Ust Fatah Awang Msjd Batak Rabit,T.I
Maghrib Ust Fakharuddin Surau T. Seri Bahagia,T.I
Maghrib Ust Sulaiman Msjd Pt 12B,Sg Manik,T.I
Maghrib Ust Azhar Msjd Pekan Rabu,C.Balai
ISNIN 24-Jan-11 Minggu 4
Maghrib Ust Ramli Wahab Msjd Pt 12B,Sg Manik,T.I
Maghrib Ust Termizi Surau Sg Keroh Air Kuning
Maghrib Ust Baihaqi Mahfuz Surau Tmn Seri Bahagia,T.I
Maghrib Ust Fatah Awang Surau Kg Pisang B.Rabit,T.I
Maghrib Ust Wahab Dawam Surau Tajhizul Mait
Maghrib Ust Muhammad Srau Insaniah Jln Pasar
SELASA 25-Jan-11 Minggu 4
Maghrib Ust Mohd Aslam Masjid Sg Tungku,T.I
Maghrib Ust Mohamad Surau Jln Lasamana
Maghrib Ust Fakharuddin S. Tmn Desa Bakti, T.I
Maghrib Ust Alfian Mohd Nor Surau Tmn Cicerly,T.I
Maghrib Ust Suhaimi Hj Hamid Masjid Kg Bahagia
Maghrib Ust Zamani S. Tahizul Mait
RABU 26-Jan-11 Minggu 4
Maghrib Ust Hj Zabidi S. Redang Punggor,C.Balai
Maghrib Us Baihaqi Mahfuz Surau Tmn Desa Bakti
Maghrib Ust Ibrahim Istar Msjd Pt 12B,Sg Manik,T.I
Maghrib Ust Alfian Mohd Nor Msjd Chikus,Langkap
Maghrib Ust Termizi Masjid Tmn Seri Setia
Maghrib Ust Radzi B Jusoh Surau Tajhizul Mait
Maghrib Ust Agus Lokman Surau Tmn Melor
Maghrib Ust Suhaimi MARKAS Pt 9 LABU KUBUNG
Maghrib Ust Rizal Surau Tmn Cicerly,T.I
KHAMIS 27-Jan-11 Minggu 4
3 petang Ust Ibrahim Istar Surau Pt2 7R C. Balai
Maghrib Ust Fakharudin Masjid Kg Bahagia,T.I
Maghrib Ust Radzi Jusoh Surau Tmn Cicerly,T.I
Maghrib Ust Zamani Surau Jln Laksamana
Maghrib Ust Fatah Awang S. Tmn Melor, T.I
Maghrib Ust Alfian Mohd Nor Surau Selabak Luar,T.I
Maghrib Ust Baihaqi Mahfuz Msjd Pekan Rabu,C.Balai
JUMAAT 28-Jan-11 Minggu 4
Maghrib Ust Sulaiman Surau Selabak Luar,T.I
Maghrib Ust Osman Amri Masjid Sg Tungku T.I
Maghrib Us Khairuddin S. Permatang Pelandok
Maghrib Us Halimuddin Srau Tmn Cicerly
Maghrib Ust Alfian Mohd Nor S Redang Punggor C.Balai
Maghrib Ust Suhaimi Surau Tmn Melor,T.I
Maghrib Ust Ahmad Nizam Pusar Aktiviti Sosial C.Balai
Maghrib Ust Mohd Amin Surau Tajhizul Mait
SABTU 29-Jan-11 Minggu ke 5
Maghrib Ust Sulaiman MARKAS Pt 9 LABU KUBUNG
Maghrib Ust Baihaqi Mahfuz Surau Sg Kuching K. Air 12
AHAD 30-Jan-11 Minggu ke 5
3 PTG Ust Suhaimi Masjid Chikus
Maghrib Ust Ramli Wahab S. Pt 1 Ust Saman C. Balai

AL KISAH - HIKAYAT SEMBAH DERHAKA

Jemput melawat intanhijauVS.

About This Blog

Your Title

Blog Archive

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP