Dikuasakan oleh Blogger.

PERHATIAN / ڤرهاتين

Sekiranya anda berasa sebarang artikel di dalam blog ini bermanfaat untuk rakyat maka cetak dan perbanyakkanlah untuk disebarkan kepada orang ramai. Semoga kerja baik anda dikira sebagai pahala orang yang berjuang di jalan Allah S.W.T. InsyaAllah.

PENGIKUT BLOG / ڤڠيکوت بلوݢ

APA PANDANGAN ANDA ?

<a href="http://www.sodahead.com/united-states/pada-pandangan-anda-bilakah-pilihan-raya-umum-ke-13-pru13-akan-diadakan/question-2706347/" title="Pada pandangan anda, bilakah Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) akan diadakan ?">Pada pandangan anda, bilakah Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) akan diadakan ?</a>

AKTIVITI BULAN OGOS 2012/2012 اکتيۏيتي بولن اݢوس

Website templatesHR

24 OGOS / JUMAAT - YB ANUAR SUDIN KE PERJUMPAAN RAKAN FB SG. SAMAK BERMULA 8.30 - 11.00 MALAM.

25 OGOS / SABTU - CERAMAH BERSAMA DATO' FAUZI SHAARI, UST. NIK ABDUH NIK AZIZ & SDR. BOB LOKMAN DI DATARAN PEMUDA KG. BAHAGIA BERMULA 9.30 MALAM

26 OGOS / AHAD - JAMUAN RAYA PAS CAWANGAN KILANG PADI BERMULA 8.30 MALAM.

KISAH BENAR ISU RASUAH ADUN PERAK

>> 25 Ogos 2008


(DIAMBIL DARIPADA Perakdaily.com)


Copy and paste dari Perak Express
(published edited version of MALAYAkita)
IPOH: Setelah gagal memujuk Pas untuk menumbangkan kerajaan PR, Tajol Rosli terus berusaha untuk menjatuhkan kerajaan negeri Perak Pakatan Rakyat… dengan apa cara sekalipun.
Tajol mencuba pula membawa Ezam untuk memujuk ADUN PKR untuk berpaling tadah tapi itu juga gagal, sedangkan wawasan sudah diumumkan iaitu berkira-kira menubuhkan kerajaan BN di Perak pada 31 Ogos ini.
Setelah melihat Anwar bertanding di Permatang Pauh, dan tiada apa lagi yang boleh menghalangi Anwar untuk menang, kecuali kehendak Tuhan, maka Tajol Rosli memulakan gerakan barunya yang lebih liciknya.
(MALAYAkita: Semasa konspirasi ini akan meletus dan meledak, Tajol dikatakan telah merancang ke luar negara)
Salah satu cara menghalangi Anwar meneruskan usaha ke Putrajaya ialah dengan mensabotaj pilihanraya kecil Permatang Pauh. Bermula dengan kes Saiful, beberapa siri skandal dicipta untuk mengikis keyakinan rakyat pada Anwar. Yang terbaru ialah skandal rasuah wang dan seksual dicipta melibatkan Adun-Adun PKR, DI PERAK DARUL RIDZUAN.
Tugas pertama Ezam ialah mengenalpasti siapa antara target pemimpin PKR Perak yang kononnya mudah dibeli…2 Exco Jamaludin dan Osman. Walaupun dicuba beberapa kali, kedua-duanya gagal dibeli.
Mereka kemudian mengenalpasti pemimpin PKR Perak yang lain, yang nampak jinak atau nampak mudah diperdaya, dan akhirnya bekas Adun Bota, Kapt (B) Usaili Alias, menjadi sasaran. Mereka merancang mengguna Usaili untuk memerangkap Jamaludin dan Osman, sejak sebulan lepas.
Seorang ejen BPR Putrajaya bernama Imran dihantar ke Ipoh, Perak untuk memulakan operasi. Ejen ini disediakan Mercedes S320 bewarna hitam, dan berlagak sebagai tokoh korporat dari Kuala Lumpur .
Imran kemudian muncul di pejabat MB Perak di Bangunan Perak Darul Ridzuan, Jalan Panglima Bukit Gantang, bertanyakan Usaili. Imran diperkenalkan pada juruteknik PKNP, Roslan Sahat yang juga rapat dengan Usaili.
Tugas pertama Ezam ialah mengenalpasti siapa antara target pemimpin PKR Perak yang kononnya mudah dibeli…2 Exco Jamaludin dan Osman. Walaupun dicuba beberapa kali, kedua-duanya gagal dibeli.
Mereka kemudian mengenalpasti pemimpin PKR Perak yang lain, yang nampak jinak atau nampak mudah diperdaya, dan akhirnya bekas Adun Bota, Kapt (B) Usaili Alias, menjadi sasaran. Mereka merancang mengguna Usaili untuk memerangkap Jamaludin dan Osman, sejak sebulan lepas.
Seorang ejen BPR Putrajaya bernama Imran dihantar ke Ipoh, Perak untuk memulakan operasi. Ejen ini disediakan Mercedes S320 bewarna hitam, dan berlagak sebagai tokoh korporat dari Kuala Lumpur .
Imran kemudian muncul di pejabat MB Perak di Bangunan Perak Darul Ridzuan, Jalan Panglima Bukit Gantang, bertanyakan Usaili. Imran diperkenalkan pada juruteknik PKNP, Roslan Sahat yang juga rapat dengan Usaili.
Roslan kemudiannya mengajak Zul Hassan berjumpa dengan Usaili. Imran juga memperkenalkan kononnya rakan niaganya, Fairuz Azrim Ismail, untuk menyakinkan Usaili. (Usaili sememangnya mengenali Azrim)
Mereka kemudian berbincang projek membina kapal di Bagan Datoh dan kertas kerja beserta profil syarikat telah diserahkan kepada Usaili. Imran mengharapkan Usaili mengguna pengaruhnya sebagai kenalan rapat dua EXCO ini untuk membantu meluluskan projek ini.
Jamaludin dan Osman bagaimanapun menolak untuk terlibat kerana menyifatkannya di luar bidang kuasa mereka.
Imran tidak berputus asa dan kemunculan pilihanraya kecil Permatang Pauh memberikannya peluang terbaik untuk meneruskan konspirasi BPR ini. Imran menawarkan untuk menyumbang RM5,000 untuk tabungan PKR bagi pilihanraya kecil Permatang Pauh.
Usaili mencadangkan $$$ diserahkan kepada Jamaludin, yang merupakan Bendahari PKR Perak. Pada 14 Ogos, Imran cuba menyerahkan wang itu kepada Jamaludin di pejabatnya.
Jamaludin menolaknya dan memberitahu Imran, supaya disumbangkan terus pada PKR Permatang Pauh sekiranya beliau benar-benar ingin membantu. Sekali lagi perangkap itu gagal.
Imran serahkan $$$ itu kepada Usaili (tanpa menyedari $$$ telah ditanda) dam kemudian membawa $$$ itu ke Permatang Pauh bersama-sama Imran, Zul Hasan, Fairuz Azrim dan Roslan Sahat pada malam penamaan calon.
Pada malam itu, Usaili tinggal di Bilik Gerakan Kg Pertama, manakala tiga lagi menghilangkan diri bersama-sama Imran. Menurut maklumat, Imran telah membawa dua pelacur dari Ipoh dan menempah bilik hotel di Pulau Pinang. Tidak diketahui, sama ada mereka mengguna atau tidak khidmat pelacur itu.
Setelah dua kali usaha untuk memerangkap dua EXCO ini gagal. Imran menggunakan taktik lebih licik dengan bantuan BPR Putrajaya. Melalui Azrim sebagai informer, Imran mengintai peluang terbaik memerangkap dua EXCO ini serentak.
Peluang tersebut terbuka tiba apabila Usaili, Jamaludin dan Osman berjanji bersama-sama ke Permatang Pauh pada 19 Ogos 08. Pada hari tersebut, Osman dan Usaili menunggu Jamaludin di Kluang Cafe, Ipoh Raya.
Nasib menyebelahi Jamaludin kerana ada urusan lain dan akan terus ke Permatang Pauh bersendirian. Azrim yang minum di restoran berdekatan memaklumkan pkara itu tetapi BPR terpaksa meneruskan operasi mereka.
Imran kemudian muncul bersama-sama seorang wanita sambil membawa sebuah beg ke meja Usaili di Kluang Cafe itu. Imran meletakkan beg di atas meja berhadapan tempat duduk Osman dan Usaili dan terus beredar.
Sebaik Imran beredar, pasukan BPR menyerbu Osman dan Usaili dan menyuruh Usaili membuka beg tersebut. Usaili enggan, lantas pegawai BPR mengarahkan pegawainya yang lain membuka beg itu … dan… terlondeh $$$ berketul-ketul.
(MALAYAkita: Untuk makluman, cerita mereka ditangkap di bilik hotel adalah bohong. Itu rekaan BPR). Ia berlaku di Keluang Cafe, di hadapan khalayak ramai)
Usaili kemudiannya memanggil Roslan, Azrim dan Zul Hasan yang berada di restoran berdekatan untuk bertanya apakah yang berlaku. Zul Hasan memaklumkan bahawa mereka telah diminta supaya tidak bersama-sama Osman dan Usaili lebih awal.
Mengapa? Sebabnya Fairuz Azrim adalah informer kepada Imran, yang memberi maklumat tentang pergerakan Usaili dan Osman.
Untuk menutup operasi mereka, BPR juga menangkap ketiga-tiga lelaki ini dan dibawa ke pejabat BPR. Semasa penyelongkaran tanpa waran, BPR menjumpai sebahagian wang RM5,000 yang telah ditandakan yang diberikan pada Usaili semasa malam Penamaan Calon.
Lantas BPR merasakan mempunyai bukti untuk menahan reman Usaili dan Osman.
Jamaludin yang berada di Permatang Pauh menerima panggilan telefon daripada BPR meminta ke pejabat BPR untuk memberi keterangan. Setelah pulang, beliau terus ke pejabat BPR tetapi akhirnya beliau turut ditahan.
Yang pelikanya, kenyataan akhbar Pengarah BPR mengatakan mereka ditahan kerana cuba menerima rasuah RM120,000, tetapi semasa Jamaludin di hadap ke mahkamah untuk perintah tahanan reman, dia dituduh mendapat sogokan RM5,000 pada 14 Ogos 2008.
Dalam permohonan untuk rebiu perintah tahanan reman hanya Osman, Usaili, Roslan dan Zul di bawa ke Mahkamah Tinggi. Azrim seperti dijangka, dibebaskan melalui Mahkamah Majistret.
Pendakwa BPR juga memberitahu mahkamah bahawa Pegawai Penyiasat kes ini baru sahaja dilantik. Bukankah siasat dulu baru tangkap ? Sebenarnya, Pegawai Penyiasat BPR (wanita) telah menarik diri kerana enggan terlibat dengan kes ini!
posted by Perak Express. Published edited version MALAYAkita
Written by anuarhas

0 ulasan:

Catat Ulasan

ASMAUL HUSNA

SEPETANG BERSAMA ADUN CHANGKAT JONG

MISI PRIHATIN RAKYAT - EDAR TOPENG DAN RISALAH H1N1

RUMAH TERBUKA PAS TELUK INTAN & ADUN CHANGKAT JONG

MAKAN MALAM BERSAMA DS HJ. NIZAR DI TELUK INTAN

LAWATAN ADUN CHANGKAT JONG

ADUN CHANGKAT JONG SANA SINI

SUASANA HARI KEBAJIKAN DUN CHANGKAT JONG / سواسان هاري کباجيکن دون چڠکت جوڠ

SUKANEKA PASTI TELUK INTAN 2010

ADUN CHANGKAT JONG BERAYA DI SANA-SINI

CINTANYA KHALID AL WALID KEPADA RASULULLAH SAW

JADUAL MAJLIS ILMU TELUK INTAN JANUARI 2011 / 2011 جدوال مجليس علمو سکيتر تلوق اينتن جانواري

Website templatesHR

AHAD 23-Jan-11 Minggu 4
Subuh Ust Radzi Jusoh Surau Pt 1 Ust Saman
3 Ptg Ust Suhaimi Msjd Chikus Langkap
Asar U.Sulaiman Hamzah Masjid Kg Bahagia
Maghrib Ust Mustafa Saari S. Lorong Seberang K Bhgia
Maghrib Ust Fatah Awang Msjd Batak Rabit,T.I
Maghrib Ust Fakharuddin Surau T. Seri Bahagia,T.I
Maghrib Ust Sulaiman Msjd Pt 12B,Sg Manik,T.I
Maghrib Ust Azhar Msjd Pekan Rabu,C.Balai
ISNIN 24-Jan-11 Minggu 4
Maghrib Ust Ramli Wahab Msjd Pt 12B,Sg Manik,T.I
Maghrib Ust Termizi Surau Sg Keroh Air Kuning
Maghrib Ust Baihaqi Mahfuz Surau Tmn Seri Bahagia,T.I
Maghrib Ust Fatah Awang Surau Kg Pisang B.Rabit,T.I
Maghrib Ust Wahab Dawam Surau Tajhizul Mait
Maghrib Ust Muhammad Srau Insaniah Jln Pasar
SELASA 25-Jan-11 Minggu 4
Maghrib Ust Mohd Aslam Masjid Sg Tungku,T.I
Maghrib Ust Mohamad Surau Jln Lasamana
Maghrib Ust Fakharuddin S. Tmn Desa Bakti, T.I
Maghrib Ust Alfian Mohd Nor Surau Tmn Cicerly,T.I
Maghrib Ust Suhaimi Hj Hamid Masjid Kg Bahagia
Maghrib Ust Zamani S. Tahizul Mait
RABU 26-Jan-11 Minggu 4
Maghrib Ust Hj Zabidi S. Redang Punggor,C.Balai
Maghrib Us Baihaqi Mahfuz Surau Tmn Desa Bakti
Maghrib Ust Ibrahim Istar Msjd Pt 12B,Sg Manik,T.I
Maghrib Ust Alfian Mohd Nor Msjd Chikus,Langkap
Maghrib Ust Termizi Masjid Tmn Seri Setia
Maghrib Ust Radzi B Jusoh Surau Tajhizul Mait
Maghrib Ust Agus Lokman Surau Tmn Melor
Maghrib Ust Suhaimi MARKAS Pt 9 LABU KUBUNG
Maghrib Ust Rizal Surau Tmn Cicerly,T.I
KHAMIS 27-Jan-11 Minggu 4
3 petang Ust Ibrahim Istar Surau Pt2 7R C. Balai
Maghrib Ust Fakharudin Masjid Kg Bahagia,T.I
Maghrib Ust Radzi Jusoh Surau Tmn Cicerly,T.I
Maghrib Ust Zamani Surau Jln Laksamana
Maghrib Ust Fatah Awang S. Tmn Melor, T.I
Maghrib Ust Alfian Mohd Nor Surau Selabak Luar,T.I
Maghrib Ust Baihaqi Mahfuz Msjd Pekan Rabu,C.Balai
JUMAAT 28-Jan-11 Minggu 4
Maghrib Ust Sulaiman Surau Selabak Luar,T.I
Maghrib Ust Osman Amri Masjid Sg Tungku T.I
Maghrib Us Khairuddin S. Permatang Pelandok
Maghrib Us Halimuddin Srau Tmn Cicerly
Maghrib Ust Alfian Mohd Nor S Redang Punggor C.Balai
Maghrib Ust Suhaimi Surau Tmn Melor,T.I
Maghrib Ust Ahmad Nizam Pusar Aktiviti Sosial C.Balai
Maghrib Ust Mohd Amin Surau Tajhizul Mait
SABTU 29-Jan-11 Minggu ke 5
Maghrib Ust Sulaiman MARKAS Pt 9 LABU KUBUNG
Maghrib Ust Baihaqi Mahfuz Surau Sg Kuching K. Air 12
AHAD 30-Jan-11 Minggu ke 5
3 PTG Ust Suhaimi Masjid Chikus
Maghrib Ust Ramli Wahab S. Pt 1 Ust Saman C. Balai

AL KISAH - HIKAYAT SEMBAH DERHAKA

Jemput melawat intanhijauVS.

About This Blog

Your Title

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP